Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Als je aan metrotegels denkt, denk je waarschijnlijk aan de enorme verscheidenheid aan beschikbare kleuren. Ze kunnen in klassieke kleuren zijn zoals wit, zwart en grijs, of regenboogkleuren zoals roze en limoengroen. Veel fabrikanten zijn echter ook pastelkleuren en tweekleurige ontwerpen gaan gebruiken. Dus, waar komen metrotegels vandaan? Lees verder om meer te weten te komen. En als bonus kun je zelfs een mozaïekversie kopen als je creatief wilt zijn klik.

Waar komen metrotegels vandaan?

Hoewel de term metrotegel zijn oorsprong vindt in Londen, is het synoniem geworden met 'London Underground Tile'. De naam kwam van de verschillende keramische tegels die in de twintigste eeuw werden gebruikt in de muren van de metrostations van London Underground en New York. Tegenwoordig heeft de moderne tegelproductie honderden verschillende vormen, materialen en kleurenschema's gecreëerd. De keuze in kleur, voeg en randafwerking is eindeloos en geeft elke ruimte een uniek tintje. Maar daar stopt het verhaal van metrotegels niet.

Als het om kleuren gaat, zijn metrotegels de laatste jaren sterk geëvolueerd. Ze zijn verkrijgbaar in een onbeperkt aantal kleuren, waardoor ze goed in elk kleurenschema passen. Hoewel ze nog steeds vaak worden gebruikt in traditionele horizontale baksteenlay-outs, hebben ze een lange weg afgelegd sinds de begindagen van tegels van 3 x 6 inch. En ze zijn nu verkrijgbaar in een ongelooflijke reeks ontwerpen.

Zoek meer informatie op: Retrotegels